Vinuri tinere
Denumire vin |
An fabricație |
Preț/sticlă (lei) |
VIN LA STICLĂ | ||
Vin alb sticlă |
2020 |
13,50 |
Vin roșu sticlă |
2013-2020 |
13,50 |
Vin masă roze sticlă |
2020 |
13,50 |
Vin alb sticlă (>100 sticle) |
2020 |
11,50 |
Vin roșu sticlă (>100 sticle) |
2013-2020 |
11,50 |
Vin roze sticlă (>100 sticle) |
2020 |
11,50 |
VIN LA PET 5 LITRI *promoție |
Preț/pachet (lei) |
|
Vin masă alb vrac – pachet de 5 litri |
2020 |
52,00 |
Vin masă roșu vrac Burgund – pachet de 5 litri |
2013-2020 |
42,00 |
Vin masă roze vrac – pachet de 5 litri |
2020 |
52,00 |
VIN VRAC LA LITRU |
Preț/litru (lei) |
|
Vin masă alb vrac – 1 litru |
2020 |
12,00 |
Vin masă roșu vrac Burgund – 1 litru |
2013-2020 |
10,00 |
Vin masă roze vrac – 1 litru |
2020 |
12,00 |
VIN LA PET 2 LITRI |
Preț/pachet (lei) |
|
Vin masă alb vrac – pachet de 2 litri |
2020 |
24,00 |
Vin masă roșu vrac Burgund – pachet de 2 litri |
2013-2020 |
20,00 |
Vin masă roze vrac – pachet de 2 litri |
2020 |
24,00 |
VIN LA PET 3 LITRI |
Preț/pachet (lei) |
|
Vin masă alb vrac – pachet de 3 litri |
2020 |
36,00 |
Vin masă roșu vrac Burgund – pachet de 3 litri |
2013-2020 |
30,00 |
Vin masă roze vrac – pachet de 3 litri |
2020 |
36,00 |
VIN VRAC ÎN CANTITĂȚI MARI |
Preț/litru (lei) |
|
Vin masă alb vrac (>100 litri) |
2020 |
10,00 |
Vin masă roșu vrac (>100 litri) |
2008-2020 |
9,00 |
Vin masă roze vrac (>100 litri) |
2020 |
10,00 |
Vin masă roșu vrac (>1000 litri) |
2008-2020 |
7,50 |
VIN VECHI |
Preț/sticla (lei) |
|
Vin vechi recondiționat (diverse sortimente) |
40,00 |
|
Vin vechi Fetească Regală |
1988 |
80,00 |
Vin Cabernet Souvignon |
2013 |
18,90 |
Vin Fetească Neagră |
2008 |
19,90 |
Vin Cabernet Souvignon (>100 sticle) |
2013 |
17,50 |
Vin Feteasca Neagra (>100 sticle) |
2008 |
18,50 |
*Preturile includ TVA dar nu includ costul ambalajului la vinurile vărsate
Sauvignon demidulce
Soi ce face parte din vechiul sortiment al Romaniei. Vinurile Feteasca Neagra sunt demiseci, cu tarie alcoolica 12-12,5 % vol. prezinta o culoare roșie intensa cu nuante rubinii, o aroma specifica, complexa și originala care amintește de cea a coacazului negru, este un vin robust și catifelat, câștigă evident prin învechire
Riesling
Este un vin de calitate superioară, de culoare galben-verzui, care trece prin păstrare, la galben pai, vin sec cu tărie alcoolică de 11-12% vol. Parfumul și aroma sunt conturate cu rafinament, cu nuanțe propria soiului sunt puse în valoare la Ștefănești, aroma plină, fermă, echilibrat gustative, cu buchet care evoluează bine prin învechire la sticlă.
Fetească regală
Feteasca Regală este un vin alb demise cu o culoare galben pai cu nuanțe verzui. În arome avem citrice, caise și piersică ce îi dezvoltă prospețimea. Gust reconfortant datorită acidității specific soiului, cu note de mere verzi și caise, echilibrat de senzațiile dulci.
Cabernet Sauvignon
Prin toate caracteristicile sale, vinul de Carbernet Sauvignon exprimă vigoare, virilitate, forță. Vin cu o culoare intense, roșu cu nuanțe de violaceu când este tânăr, roșu bubiniu intens când are peste doi ani, corpolent, extractiv, plin, uneori astringent, rustic cu caracter gusto-olfactiv ierbos de buruiană(la modul cel mai pozitiv cu putință).
Sauvignon Blanc
Este un vin demidulce, cu arome florale, cu aciditate echilibrată și cu o tușă finală afumată, pretându-se excelent asocierii cu cărnurile albe, salate sau preparate din pește. Când îl combini cu mâncarea ține minte că textura sa este una ierboasă în majoritatea cazurilor. Prin urmare se portrivește unui meniu verde, cu brânzeturi fresh și cremoase de capră sau cu sosuri în care ai folosit din beșug plante aromatice precum pătrunjelul, busuiocul, menta, tarhonul, cimbrul sau rozmarinul. Carnea ideală este cea albă, de pasăre. Dar acest vin poate însoți la fel de bine și mâncăruri cu fructe de mare sau o friptură de porc gătită ușor.
Burgund Mare
Este un vin sec și bine construit, are o culoare roșie a granatului. Parfumul și aroma se imprimă un anumit șarm. Vinul, in ansamblul său este atrăgător și apetisant, foarte plăcut când este tânăr, datorită unei îmbinări fericite între fructozitate, prospețime și astringență. Prin maturare și învechire se desăvârșește, dobâding un buchet subtil și o savoare de vanilie. Vinul este din ce în ce mai apreciat și prin faptul că însușirile sale oranoeptice de bună calitate sunt susținute și de o producție relativ ridicată.
Vinuri de colecție
Denumirea | Capacitatea sticle | Preț Lei cu TVA |
Ambasador 1997 | 0,750 | 35 |
Pinot Noir 1984 | 0,700 | 110 |
Pinot Noir 1991 | 0,750 | 80 |
Pinot Noir reserve 1992 | 0,750 | 100 |
Merlot 1993 | 0,750 | 100 |
Merlot 1998 | 0,750 | 80 |
Merlot 2003 | 0,750 | 70 |
Fetească Albă 1994 | 0,750 | 120 |
Cabernet Sauvignon 1984 | 0,700 | 110 |
Servicii
Oenologie
- Verificarea gradului de maturare al strugurilor destinaţi obţinerii vinurilor;
- Determinarea parametrilor fizico-chimici la struguri, must, vin, băuturi alcoolice, oțet şi subproduselor vitivinicole (tescovină şi drojdie);
- Distilare: concentraţie alcoolică, acizi volatili;
- Titrimetrice: acizi volatili, aciditate totală, dioxid de sulf, zahăr, metale;
- Spectrofotometrice: intensitatea colorantă, polifenoli, antociani, acizi organici (acidul tartric, acidul citric, acidul sorbic, acidul malic), aldehide, alcool metilic, furfural, alcooli superiori, taninuri, proteine, fier, malvină, etc.
- Potenţiometrice: pH-ul;
- Testarea stabilităţii vinurilor (tartric, proteic, oxidativ);
- Degustari de vinuri
Pentru comenzi vă rugăm să completați formularul
Detalii privind analizele și prețurile acestora găsiți aici.
Contact: Drd. ing. Anca ONACHE
Tel: 0248 266 838 int. 2121
Fax: 0248 266 808
Formular comanda produse oenologie
Virologie
Laboratorul de virologie este autorizat prin Ordinul MAPDR nr. 1267/2005 pentru analize virologice la viţa-de-vie și efectuează servicii de cecetare-dezvoltare privind:
Verificarea stării fitosanitare a viţei-de-vie, conform legislației românești armonizate cu legislația europeană, pentru unităţi ce cercetare – dezvoltare pentru viticultură și viticultori privaţi, la:
- materialul săditor destinat propriilor câmpuri şi pentru comercializare;
- creaţiile noi ale amelioratorilor (clone sau soiuri)
- materialul viticol din categoria biologică iniţial (G0)
- plantaţiile de viţă mamă (categoria biologică Bază)
Regenerarea de material de înmulțire liber de virusuri
- viță-de-vie regenerată prin electro-chimioterapie
Detalii privind analizele și prețurile acestora găsiți aici
Contact:
Dr. biolog Buciumeanu Elena-Cocuța, CS I ebuciumeanu@yahoo.com
Dr. ing. Guță Ionela-Cătălina, CS II gutaionelacatalina@yahoo.com