Ștefănești 67 – soi obținut prin selecție genetică în populația soiului Rila
Caracteristici plantă:
– Soi cu creștere nedeterminată, vigoare mijlocie;
– Formează 8-12 inflorescențe pe tulpină, cu 4-6 fructe în inflorescență;
Caracteristici fruct:
– Fructul este mare (greutatea medie 260 g), ușor aplatizat în secțiune longitudinală, calota verde care la maturitate devine absentă, de culoare roșu viu (45 A), cu pulpa fermă, rezistent la păstrare; gust plăcut și echilibrat (aciditate medie de 3,5% g/l acid malic și 4,2- 4,8% substanță uscată solubilă);
Epoca de coacere:
– Soi cu coacere semi-timpurie; perioada de vegetație este de 120- 130 zile până la prima recoltare;
Toleranță:
– Toleranta ridicată la principalele boli specifice tomatelor cultivate în spațiu protejat;
– Rezistență la crăpare și păstrare;
– Se recomandă pentru cultura clasică sau ecologică, în spații protejate și cu sistem de susținere;
Producția medie:
-Soi productiv, producția medie poate crește semnificativ la aplicarea unei tehnologii adecvate, (4,5-5 kg/plantă);
Direcția de producție:
– Se pretează pentru consum în stare proaspătă și industrializare;
Menținător: INCDBH Ștefănești