PS 2.1.2
Informații proiect
PS 2.1.2 – Cercetări privind fortifierea produselor alimentare cu ingrediente funcționale obținute din subproduse vinicole
Autoritate contractantă: Ministerul Educației și Cercetării
Coordonator de proiect: IBA București, INCDBH Stefanesti- Arges – partener
Responsabil proiect: Petronela Anca ONACHE
Perioada de derulare: 2019-2020
Obiective
– analiza tehnologiilor de valorificare superioara a subproduselor vinicole utilizate in prezent pe plan național și internațional.
– elaborarea si testarea tehnologiei proprii de prelucrare a subproduselor vinicole, in vederea obținerii ingredientelor funcționale pentru fortifierea alimentelor
– valorificarea subproduselor vinicole, sub forma de ingrediente funcționale, pentru fortifierea produselor alimentare, in vederea creșterii calității nutriționale și a capacității antioxidante.
Rezultate estimate
– tehnologii proprii de prelucrare a subproduselor vinicole în vederea obținerii ingredientelor funcționale pentru fortifierea alimentelor
– documentația tehnică de realizare (standard de firmă, instrucțiune tehnologică) a produselor de patiserie fortifiate