Argeș 20 – soi obținut prin selecție genetică în populația soiului Argeș 11
Caracteristici plantă:
– Soi cu creștere determinată; formează 6-7 inflorescențe pe plantă, cu 5-7 flori pe inflorescență;
Caracteristici fruct:
– Fructe foarte mari (greutatea medie 220g), puțin alungite (spre piriform), de culoare roșu-viu (44A), cu puține semințe, pulpă fermă, gust plăcut (aciditate medie de 3,1 % g/l acid malic și 3,8 % substanță uscată solubilă); conținut bogat în antioxidanți și substanțe organo-minerale;
Epoca de coacere:
– Soi cu coacere-tardivă;
Producția medie:
-Planta poate produce în medie 5 kg/plantă; cu o tehnologie adecvată poate depăși 5,5 kg/plantă;
Toleranță:
– Prezintă toleranță față de organismele dăunătoare specifice tomatelor;
– Se recomandă pentru cultura clasică sau ecologică, în spații protejate și în câmp cu sistem de susținere
Direcția de producție:
– Se pretează pentru consum în stare proaspătă și industrializare; rezistent la păstrare;
Menținător: INCDBH Ștefănești