Ștefănești 22 – soi obținut prin selecție genetică în populația soiului Rila
Caracteristici plantă:
– Soi cu creștere nedeterminată;
– Formează 8-12 inflorescențe pe tulpină, cu 5-7 fructe la fiecare etaj;
Caracteristici fruct:
– Fructul foarte mare (greutatea medie de 220 g), aplatizat în secțiune longitudinală, calota verde la maturitate absentă, de culoare roșu viu (44 A), cu pulpa fermă, gust plăcut și echilibrat (aciditate medie de 3,1% g/l acid malic și 3,8% substanță uscată solubilă); conținut bogat în antioxidanți;
Epoca de coacere:
-Soi cu maturare târzie;
Producția medie:
– Productivitate ridicată pe plantă (peste 3 kg);
Toleranță:
– Prezintă toleranță ridicată față de organismele dăunătoare specifice tomatelor;
– Se recomandă pentru cultura clasică sau ecologică, în spații protejate și în câmp, cu sistem de susținere;
Direcția de producție:
– Se pretează pentru consum în stare proaspătă și industrializare;
– Rezistent la păstrare;
Menținător: INCDBH Ștefănești