Ștefănești 24 – soi obținut prin selecție genetică în populația soiului Rila
Caracteristici plantă:
– Soi cu creștere nedeterminată și vigoare mijlocie;
– Formează 8-12 inflorescențe pe tulpină, cu 3-5 fructe în inflorescență;
Caracteristici fruct:
– Fructul este foarte mare (greutatea medie 300 g), aplatizat în secțiune longitudinală, cu pulpa fermă,
– La maturitate fructul nu are calota verde; culoarea epidermei este roșu viu (44 A); gust plăcut și echilibrat (aciditate medie de 3,1% g/l acid malic și 3,8% substanță uscată solubilă); conținut bogat în antioxidanți și substanțe organo-minerale;
Epoca de coacere:
– Soi cu coacere semi-timpurie;
Producție:
– Soi cu productivitate ridicată pe plantă, cu o tehnologie adecvată poate produce peste 5 kg/plantă;
Toleranță:
– prezintă toleranță față de organismele dăunătoare specifice tomatelor;
– recomandă pentru cultura clasică sau ecologică, în spații protejate și în câmp cu sistem de susținere;.
Direcția de producție:
– Se pretează pentru consum în stare proaspătă și industrializare;
– Rezistent la păstrare;
Menținător: INCDBH Ștefănești