Ștefănești 30 – soi obținut prin selecție genetică în populația soiului Pablo
Caracteristici plantă:
-Soi cu creștere nedeterminată;
– Formează 8-10 inflorescențe pe tulpină, cu 3-5 fructe în inflorescență;
Caracteristici fruct:
-Fructul foarte mare (greutatea medie 280-330 g), în zona pedunculară prezintă o ușoară costare, calota la maturitate este absentă, fructul este la maturitate de culoare roșu intens, cu fermitatea ridicată și gust plăcut și echilibrat (aciditate medie de 4,0% g/l acid malic, iar substanță uscată solubilă este de 4,0-4,5% și poate depăși 5% în culturile ecologice);
Epoca de coacere:
– Perioada de maturate este târzie;
Toleranță:
– Toleranta ridicată la principalele boli specifice tomatelor cultivate în spațiu protejat;
– Rezistență la crăpare;
– Soi rezistent la păstrare;
– Se recomandă pentru cultura clasică sau ecologică, în spații protejate și cu sistem de susținere;
Producția medie:
– Soi foarte productiv, cu o tehnologie adecvată poate depăși 5 kg /plantă.
Direcția de producție:
– Se pretează pentru consum în stare proaspătă și industrializare;
Menținător: INCDBH Ștefănești