- Epoca de maturare: a IV-a
Strugurele:
- Mărimea: mic, 130-140 g
- Forma: conic, aripat
- Compactitatea: foarte compact
Bobul:
- Mărimea: medie, 1,4 g
- Forma: sferic
- Culoarea: verde-gălbuie
- Pulpa: suculentă
- Aroma: fără
- Seminţe: prezente
Toleranţă:
- Secetă: medie
- Plasmopara viticola: scăzută
- Uncinula necator: medie
Menţinător:
I.N.C.D.B.H. Ştefăneşti – Argeş
Caracteristici agrobiologice şi tehnologice:
Vigoarea de creştere este mijlocie. Are un potenţial de fertilitate ridicat, cu 90% lăstari roditori (3 inflorescenţe pe lăstar). Coeficienţii de fertilitate absolut şi relativ sunt de 1,8, respectiv 1,2.
Concentraţia mustului în zaharuri este de 200 g/l, iar aciditatea totală variază între 4,5 – 5,4 g/l H₂SO₄. Producţia medie pe butuc este de 4,4 – 4,7 kg, iar producţia medie calculată la hectar este de 20 t/ha.
Zonarea:
Se recomandă cultivarea în majoritatea podgoriilor din ţară.
Clona „Aligote 63 Şt.” asigură producţii ridicate de struguri, până la 20 t/ha, având o toleranţă sporită la ger (-22°C).
Destinaţie de consum:
Vinuri albe de consum curent şi/sau de calitate superioară.