BURGUND MARE 86 Şt.

- Epoca de maturare: a V-a
Strugurele:
- Mărimea: medie, 165 – 169 g
- Forma: cilindro-conic
- Compactitatea: compact
Bobul:
- Mărimea: medie, 1,5 – 1,7 g
- Forma: sferic
- Culoarea: roşu-violet închis
- Pulpa: suculentă, necolorată
- Aroma: fără
- Seminţe: prezente
Toleranţă:
- Secetă: sporită
- Plasmopara viticola: medie
- Uncinula necator: medie
Menţinător:
I.N.C.D.B.H. Ştefăneşti – Argeş
Caracterizarea agrobiologică și tehnologică:
Vigoarea de creştere este mijlocie spre mare.
Concentraţia mustului în zaharuri variază între 210 -215 g/l iar aciditatea totală are valori cuprinse între 3,5 – 3,9 g/l H2SO4. Producţia medie pe butuc are valori cuprinse între de 5,0 – 5,2 kg iar producţia medie calculată la ha ajunge la 23 – 23,6 tone în anii favorabili.
Zonarea:
Se recomandă a fi cultivată în toate podgoriile ţării.
Clona ‘ Burgund mare 86 Şt.’ se remarcă prin acumularea mare de zaharuri în must, vinul obţinut este echilibrat cu extractivitate și intensitate colorantă medie. La o tărie de 11-12 % alcool, vinul este agreabil și odihnitor. Calitatea lui se situează deasupra altor soiuri precum ‘Cadarcă’, ‘Băbească Neagră’ sau ‘Oporto’. Prezintă toleranţă bună la putregaiul cenuşiu şi la ger.
Direcţia de producţie:
Vinuri roşii de calitate superioară.