BURGUND MARE 86 Şt.

- Epoca de maturare: a V-a
Strugurele:
- Mărimea: medie, 165 – 169 g
- Forma: cilindro-conic
- Compactitatea: compact
Bobul:
- Mărimea: medie, 1,5 – 1,7 g
- Forma: sferic
- Culoarea: roşu-violet închis
- Pulpa: suculentă, necolorată
- Aroma: fără
- Seminţe: prezente
Toleranţă:
- Secetă: sporită
- Plasmopara viticola: medie
- Uncinula necator: medie
Menţinător:
I.N.C.D.B.H. Ştefăneşti – Argeş
Caracterizarea agrobiologică și tehnologică:
Vigoarea de creştere este mijlocie spre mare.
Concentraţia mustului în zaharuri variază între 210 – 215 g/l, iar aciditatea totală are valori cuprinse între 3,5 – 3,9 g/l H₂SO₄.
Producţia medie pe butuc este de 5,0 – 5,2 kg, iar producţia medie la hectar poate ajunge la 23 – 23,6 tone în anii favorabili.
Zonarea:
Se recomandă cultivarea în toate podgoriile ţării.
Clona „Burgund Mare 86 Şt.” se remarcă prin:
- Capacitate mare de acumulare a zaharurilor în must
- Vin echilibrat, cu extractivitate și intensitate colorantă medie
- Tărie alcoolică de 11-12%, vin agreabil și odihnitor
- Calitate superioară față de soiuri precum „Cadarcă”, „Băbească Neagră” sau „Oporto”
- Toleranţă bună la putregaiul cenuşiu şi ger
Direcţia de producţie:
Vinuri roşii de calitate superioară.