CABERNET SAUVIGNON 131 Şt.

- Epoca de maturare: a V-a
Strugurele:
- Mărimea: mică, 100 – 105 g
- Forma: conic
- Compactitatea: medie
Bobul:
- Mărimea: mică, 1,2 – 1,3 g
- Forma: sferic
- Culoarea: negru-albăstruie
- Pulpa: suculentă, necolorată
- Aroma: fără
- Seminţe: prezente
Toleranţă:
- Secetă: medie
- Plasmopara viticola: medie
- Uncinula necator: scăzută
Menţinător:
I.N.C.D.B.H. Ştefăneşti – Argeş
Caracterizarea agrobiologică și tehnologică:
Vigoarea de creştere este mijlocie.
Coeficienţii de fertilitate:
- Absolut: 1,4 – 1,5
- Relativ: 0,89 – 0,90
Indicele de productivitate:
- Absolut: 163
- Relativ: 137
Concentraţia mustului în zaharuri este de 200 – 210 g/l, iar aciditatea totală variază între 5,4 – 6,0 g/l H₂SO₄.
Producţia medie pe butuc este de 2,6 – 3,10 kg, iar producţia medie la hectar este de 12 tone.
Zonarea:
Se recomandă cultivarea în majoritatea podgoriilor din ţară.
Clona „Cabernet Sauvignon 131 Şt.” se remarcă prin:
- Toleranţă bună la putregaiul cenuşiu
- Gust ierbos, astringent, specific
- Maturarea bună a lemnului
Direcţia de producţie:
Vinuri roșii de calitate superioară.