CHARDONNAY 15 Şt.


- Epoca de maturare: a V-a
Strugurele:
- Mărimea: mică, 100 – 130 g
- Forma: cilindric, uneori aripat
- Compactitatea: compact
Bobul:
- Mărimea: mică, 1,2 – 1,3 g
- Forma: sferic, neuniform
- Culoarea: verde-gălbuie
- Pulpa: suculentă
- Aroma: fără
- Seminţe: prezente
Toleranţă:
- Secetă: bună
- Plasmopara viticola: scăzută
- Uncinula necator: medie
Menţinător:
I.N.C.D.B.H. Ştefăneşti – Argeş
Caracterizarea agrobiologică și tehnologică:
Vigoarea de creştere este mijlocie, iar fertilitatea este scăzută, cu 50 – 60% lăstari fertili.
Coeficienţii de fertilitate:
- Absolut: 1,0 – 1,29
- Relativ: 0,7 – 0,9
Indicele de productivitate:
- Absolut: 100 – 156
- Relativ: 80 – 113
Concentraţia mustului în zaharuri variază între 205 – 225 g/l, iar aciditatea totală are valori cuprinse între 4,8 – 5,0 g/l H₂SO₄.
Producţia medie pe butuc este de 2,5 – 3,5 kg, iar producţia la hectar variază între 9,0 – 11,0 tone.
Zonarea:
Se recomandă cultivarea în majoritatea podgoriilor din ţară.
Clona „Chardonnay 15 Şt.” se remarcă prin:
- Toleranță bună la ger și secetă
- Rezistență la atacul de putregai cenuşiu
- Capacitatea de a acumula cantităţi mari de zaharuri în must
Direcţia de producţie:
Vinuri de calitate superioară.