FETEASCĂ ALBĂ 97 Şt.

- Epoca de maturare: a V-a
Strugurele:
- Mărimea: medie, 110 – 120 g
- Forma: cilindric
- Compactitatea: foarte compact
Bobul:
- Mărimea: medie, 1,3 – 1,5 g
- Forma: sferic
- Culoarea: verde-gălbuie
- Pulpa: suculentă
- Aroma: nearomat
- Seminţe: prezente
Toleranţă:
- Secetă: medie
- Plasmopara viticola: slabă
- Uncinula necator: medie
Menţinător:
I.N.C.D.B.H. Ştefăneşti – Argeş
Caracterizarea agrobiologică și tehnologică:
Vigoarea de creştere este mare, iar fertilitatea este mijlocie, cu 55 – 65% lăstari fertili.
Coeficienţii de fertilitate:
- Absolut: 1,6 – 1,8
- Relativ: 1,30 – 1,40
Indicele de productivitate:
- Absolut: 180 – 195
- Relativ: 145 – 160
Concentraţia mustului în zaharuri este ridicată, 200 – 210 g/l, iar aciditatea totală este cuprinsă între 3,0 – 4,0 g/l H₂SO₄.
Producţia medie pe butuc ajunge la 4,0 kg în ani normali din punct de vedere climatic, iar producţia la hectar este de 14 – 18 tone.
Zonarea:
Se recomandă cultivarea în majoritatea podgoriilor din ţară.
Vinul obţinut din clona „Fetească Albă 97 Şt.” este:
- Sec sau demi-sec
- Colorat galben-verzui, bogat în reflexe
- Cu discrete arome florale, amintind de mirosul florilor de viţă-de-vie
În condiţii climatice normale, prezintă o toleranţă mijlocie la ger şi la unele boli criptogamice (mană şi putregaiul cenuşiu).
Direcţia de producţie:
Obţinerea vinurilor de calitate superioară.
Clona „Fetească Albă 97 Şt.” se remarcă prin:
-
- Productivitate foarte ridicată
- Maturarea bună a lemnului