MAGESSIS
- Epoca de maturare: a III-a
Strugurele:
- Mărimea: mare, 546 – 670 g
- Forma: cilindro-conică
- Compactitatea: lax-rămuros
Bobul:
- Mărimea: mare, 7,2 – 7,9 g
- Forma: larg eliptic
- Culoarea: verde-gălbuie
- Pulpa: fermă, crocantă
- Aroma: fără
- Seminţe: prezente
Toleranţă:
- Secetă: sporită
- Plasmopara viticola: medie
- Uncinula necator: medie
Genitori:
‘Victoria’ x ‘Victoria’
Menţinător:
I.N.C.D.B.H. Ştefăneşti – Argeş
Caracterizarea agrobiologică și tehnologică:
Vigoarea de creştere este medie, fertilitate bună 61- 76 % lăstari fertili. Coeficientul de fertilitate absolut variază între 1,3 – 1,38 iar cel relativ între 0,83 – 1,0. Indicele de productivitate absolut variază între 795 – 797 iar cel relativ între 514 – 517 .
Concentraţia mustului în zaharuri variază între 143 -159 g/l iar aciditatea variază între 3,3 – 3,9 g/l H2SO4. Producţia de struguri pe butuc este de 3,9 – 4,3 kg, iar producţia calculată la ha are valori cuprinse între 17 – 20 tone.
Zonarea:
Se recomandă a fi înmulţit în toate podgoriile ţării.
Soiul ‘Magessis’ se evidenţiază prin însuşiri calitative superioare: chiorchine şi bobe mari, aspect comercial plăcut, maturare timpurie.
Direcţia de producţie:
Consum în stare proaspătă.