MAGESSIS
- Epoca de maturare: a III-a
Strugurele:
- Mărimea: mare, 546 – 670 g
- Forma: cilindro-conică
- Compactitatea: lax-rămuros
Bobul:
- Mărimea: mare, 7,2 – 7,9 g
- Forma: larg eliptic
- Culoarea: verde-gălbuie
- Pulpa: fermă, crocantă
- Aroma: fără
- Seminţe: prezente
Toleranţă:
- Secetă: sporită
- Plasmopara viticola: medie
- Uncinula necator: medie
Genitori:
‘Victoria’ x ‘Victoria’
Menţinător:
I.N.C.D.B.H. Ştefăneşti – Argeş
Caracterizarea agrobiologică și tehnologică:
Vigoarea de creştere este medie, iar fertilitatea este bună, cu 61 – 76% lăstari fertili.
Coeficientul de fertilitate:
- Absolut: 1,3 – 1,38
- Relativ: 0,83 – 1,0
Indicele de productivitate:
- Absolut: 795 – 797
- Relativ: 514 – 517
Concentraţia mustului în zaharuri variază între 143 – 159 g/l, iar aciditatea între 3,3 – 3,9 g/l H₂SO₄.
Producţia de struguri pe butuc este de 3,9 – 4,3 kg, iar producţia la hectar se situează între 17 – 20 tone.
Zonarea:
Se recomandă înmulțirea în toate podgoriile ţării.
Soiul „Magessis” se remarcă prin:
- Chiorchine şi boabe mari
- Aspect comercial plăcut
- Maturare timpurie
Direcţia de producţie:
Consum în stare proaspătă.