MEMORY
- Epoca de maturare: a II-a
Strugurele:
- Mărimea: mare, 370-500 g
- Forma: cilindro-conică
- Compactitatea: medie
Bobul:
- Mărimea: foarte mare, 9,9 – 11,2 g
- Forma: eliptic
- Culoarea: verde-gălbuie
- Pulpa: fermă, crocantă
- Aroma: fără
- Seminţe: prezente
Toleranţă:
- Secetă: ridicată
- Plasmopara viticola: medie
- Uncinula necator: slabă
Genitori:
‘Augusta’ x ‘Augusta’
Menţinător:
I.N.C.D.B.H. Ştefăneşti – Argeş
Caracterizarea agrobiologică și tehnologică:
Vigoarea de creştere este mijlocie, iar fertilitatea soiului este medie, cu 50 – 62% lăstari fertili.
Concentraţia mustului în zaharuri variază între 145 – 155 g/l, iar aciditatea relativ scăzută este cuprinsă între 2,7 – 3,2 g/l H₂SO₄.
Producţia medie pe butuc este de 6,0 – 6,8 kg, iar producţia medie la hectar este de 22 – 23 până la 25 tone.
Zonarea:
Se recomandă înmulțirea în toate podgoriile ţării.
Soiul „Memory” se remarcă prin:
- Potenţial agroproductiv mare (22-23 t/ha)
- Producție de marfă de 98%
- Toleranță bună la bolile criptogamice și la ger
Direcţia de producţie:
Consum în stare proaspătă.