MERLOT 202 Şt.

- Epoca de maturare: a V-a
Strugurele:
- Mărimea: medie/mare, 165-169 g
- Forma: conic
- Compactitatea: compact
Bobul:
- Mărimea: medie, 2,0 – 2,3 g
- Forma: sferic
- Culoarea: roşu violet închis
- Pulpa: suculentă, necolorată
- Aroma: fără
- Seminţe: prezente
Toleranţă:
- Secetă: scăzută – medie
- Plasmopara viticola: scăzută
- Uncinula necator: sporită
Menţinător:
I.N.C.D.B.H. Ştefăneşti – Argeş
Caracterizarea agrobiologică și tehnologică:
Vigoarea de creştere şi fertilitatea sunt mar cu 60 – 80 % lăstari fertili. Coeficienţii de fertilitate absolut şi relativ prezintă valori cuprinse 1,6 – 1,9 respectiv 0,8 – 1,2. Indicii de productivitate absolut şi relativ au valori cuprinse între 180 – 195 şi 145 – 160.
Concentraţia mustului în zaharuri este ridicată 210 – 215 g/l iar aciditatea totală pe care o înregistrează este cuprinsă între 3,5 – 3,9 g/l H2SO4. Producţia medie pe butuc ajunge la 5,0 – 5,2 kg în ani normali din punt de vedere climatic iar producţia calculată la hectar până la 23 – 23,6 tone.
Zonarea:
Se recomandă a fi cultivată în majoritatea podgoriilor din ţară.
Clona ‘Merlot 202 Şt.’ se evidenţiază prin productivitatea foarte ridicată, concentraţia mare a zaharurilor în must, toleranţă sporită la putregaiul cenuşiu.
Direcţia de producţie: obţinerea vinurilor de calitate superioară.