MERLOT 202 Şt.

- Epoca de maturare: a V-a
Strugurele:
- Mărimea: medie/mare, 165-169 g
- Forma: conic
- Compactitatea: compact
Bobul:
- Mărimea: medie, 2,0 – 2,3 g
- Forma: sferic
- Culoarea: roşu violet închis
- Pulpa: suculentă, necolorată
- Aroma: fără
- Seminţe: prezente
Toleranţă:
- Secetă: scăzută – medie
- Plasmopara viticola: scăzută
- Uncinula necator: sporită
Menţinător:
I.N.C.D.B.H. Ştefăneşti – Argeş
Caracterizarea agrobiologică și tehnologică:
Vigoarea de creştere şi fertilitatea sunt mari, cu 60 – 80% lăstari fertili.
Coeficienţii de fertilitate:
- Absolut: 1,6 – 1,9
- Relativ: 0,8 – 1,2
Indicele de productivitate:
- Absolut: 180 – 195
- Relativ: 145 – 160
Concentraţia mustului în zaharuri este ridicată, 210 – 215 g/l, iar aciditatea totală variază între 3,5 – 3,9 g/l H₂SO₄.
Producţia medie pe butuc ajunge la 5,0 – 5,2 kg în ani normali din punct de vedere climatic, iar producţia calculată la hectar poate ajunge până la 23 – 23,6 tone.
Zonarea:
Se recomandă cultivarea în majoritatea podgoriilor din ţară.
Clona „Merlot 202 Şt.” se remarcă prin:
- Productivitate foarte ridicată
- Concentraţie mare a zaharurilor în must
- Toleranţă sporită la putregaiul cenuşiu
Direcţia de producţie:
Obţinerea vinurilor de calitate superioară.