MUSCAT D’ADDA 22 Şt.

- Epoca de maturare: a IV-a
Strugurele:
- Mărimea: mijlocie – mare, 360 – 370 g
- Forma: cilindro-conic, biaripat
- Compactitatea: medie
Bobul:
- Mărimea: medie, 5,0 – 5,3 g
- Forma: sferic
- Culoarea: roşu violaceu închis
- Pulpa: cărnoasă, crocantă
- Aroma: muscat
- Seminţe: prezente
Toleranţă:
- Secetă: medie
- Plasmopara viticola: scăzută
- Uncinula necator: scăzută
Menţinător:
I.N.C.D.B.H. Ştefăneşti – Argeş
Caracterizarea agrobiologică şi tehnologică:
Vigoarea de creştere este mare, iar fertilitatea este ridicată, cu 65% lăstari fertili.
Coeficienţii de fertilitate:
- Absolut: 1,40 – 1,46
- Relativ: 0,90 – 0,93
Indicele de productivitate:
- Absolut: 555 – 559
- Relativ: 310 – 312
Concentraţia mustului în zaharuri variază între 190 – 195 g/l, iar aciditatea totală este de 2,8 – 3,0 g/l H₂SO₄.
Producţia medie pe butuc este de 7,0 – 7,5 kg, iar producţia medie la hectar este de 34 – 34,1 tone.
Zonarea:
Se recomandă cultivarea în majoritatea centrelor viticole din ţară.
Clona „Muscat d’Adda 22 Şt.” se remarcă prin:
- Productivitate foarte ridicată
- Struguri cu boabe relativ uniforme ca mărime
- Capacitate bună de conservare pe butuc (25 – 30 de zile)
- Rezistenţă sporită la transport
- Păstrare îndelungată pe timpul iernii
Direcţia de producţie:
Consum în stare proaspătă.