MUSCAT OTTONEL 16 Şt.

- Epoca de maturare: a III-a
Strugurele:
- Mărimea: medie, 130 – 150 g
- Forma: conic
- Compactitatea: compact, aripat
Bobul:
- Mărimea: medie, 2,0 – 2,5 g
- Forma: sferic
- Culoarea: verde-gălbuie
- Pulpa: semi-crocantă
- Aroma: muscat
- Seminţe: prezente
Toleranţă:
- Secetă: scăzută
- Plasmopara viticola: medie
- Uncinula necator: medie
Menţinător:
I.N.C.D.B.H. Ştefăneşti – Argeş
Caracterizarea agrobiologică şi tehnologică:
Vigoarea de creştere este mijlocie, iar fertilitatea este bună, cu până la 75% lăstari fertili.
Coeficienţii de fertilitate:
- Absolut: 1,3 – 1,80
- Relativ: 1,0 – 1,3
Indicele de productivitate:
- Absolut: 180 – 210
- Relativ: 120 – 160
Concentraţia mustului în zaharuri este ridicată, cu o medie de 210 – 220 g/l, iar aciditatea este cuprinsă între 2,2 – 3,0 g/l H₂SO₄.
Producţia medie de struguri pe butuc este de 3,5 – 4,5 kg, iar la hectar poate ajunge până la 18 tone în anii favorabili.
Zonarea:
Se recomandă cultivarea în toate podgoriile din ţară.
Clona „Muscat Ottonel 16 Şt.” se remarcă prin:
- Calitatea superioară a vinului
- Aromă intensă de muscat
- Toleranţă bună la boli
- Toleranţă sporită la ger (-22°C)
Direcţia de producţie:
Vinuri de calitate superioară, aromate.