PINOT GRIS 14 Şt.

- Epoca de maturare: a IV-a
Strugurele:
- Mărimea: medie, 135 – 138 g
- Forma: cilindric
- Compactitatea: compact
Bobul:
- Mărimea: mic, 1,3 – 1,6 g
- Forma: sferic
- Culoarea: roşie-cenuşie
- Pulpa: suculentă, necolorată
- Aroma: fără
- Seminţe: prezente
Toleranţă:
- Secetă: sporită
- Plasmopara viticola: scăzută
- Uncinula necator: medie
Menţinător:
I.N.C.D.B.H. Ştefăneşti – Argeş
Caracterizarea agrobiologică și tehnologică:
Vigoarea de creştere este mică iar fertilitatea este bună cu 54 – 70 % lăstari fertili. Coeficienţii de fertilitate absolut şi retalativ au valorile cuprinse între 1,5 – 1,7 respectiv 0,9 – 1,1.
Concentraţia mustului în zaharuri variază între 200 – 223 g/l iar aciditatea totală are valori cuprinse între 3,0 – 3,6 g/l H2SO4. Producţia medie calculată pe butuc este cuprinsă între 2,5 – 2,9 kg iar producţia medie calculată la ha este de 13 – 13,1 tone.
Zonarea:
Se recomandă a fi cultivată în majoritatea podgoriilor din ţară.
Clona ‘ Pinot gris 14 şt.’ se remarcă prin acumulare bună în zaharuri, prezintă toleranţă bună la putregaiul cenuşiu, sporită la ger (- 240 C), are gustul ierbos, specific.
Direcţia de producţie: vinuri de calitate superioară.