REGESSIS
- Epoca de maturare: a III-a
Strugurele:
- Mărimea: mare, 347 – 359 g
- Forma: cilindro-conică, aripat
- Compactitatea: lax
Bobul:
- Mărimea: medie, 3,4 – 3,9 g
- Forma: îngust eliptic
- Culoarea: roșu-violet
- Pulpa: semicrocantă
- Aroma: fără
- Seminţe: absente
Toleranţă:
- Secetă: medie – mare
- Plasmopara viticola: sporită
- Uncinula necator: sporită
Genitori:
‘Victoria’ x ‘Black Pearl’
Menţinător:
I.N.C.D.B.H. Ştefăneşti – Argeş
Caracterizarea agrobiologică și tehnologică:
Vigoarea de creştere este mare spre foarte mare, având o fertilitate bună de 65% lăstari fertili.
Coeficientul de fertilitate:
- Absolut: 1,2 – 1,4
- Relativ: 0,72 – 1,00
Indicele de productivitate:
- Absolut: 416 – 489
- Relativ: 253 – 349
Concentraţia mustului în zaharuri variază între 183 – 198 g/l, iar aciditatea totală între 2,6 – 3,2 g/l H₂SO₄.
Producţia medie pe butuc este de 2,8 kg, iar producţia la hectar este de 12 – 13 tone.
Zonarea:
Se recomandă cultivarea în majoritatea podgoriilor din ţară, în special în cele sudice.
Soiul „Regessis” se remarcă prin:
- Apirenie (fără seminţe)
- Mărimea strugurelui
- Concentrația ridicată a mustului în zaharuri
- Timpurietate
- Toleranță medie-mare la secetă
- Bună toleranță la mană și făinare
- Aspect comercial foarte plăcut
Direcţia de producţie:
Consum în stare proaspătă și procesare.