ŞARBA 2 Şt.

- Epoca de maturare: a IV-a
Strugurele:
- Mărimea: medie, 220 – 260 g
- Forma: cilindro-conic
- Compactitatea: compact
Bobul:
- Mărimea: medie, 2,3 – 2,6 g
- Forma: sferic
- Culoarea: verde-gălbuie
- Pulpa: crocantă
- Aroma: specifică
- Seminţe: prezente
Toleranţă:
- Secetă: bună
- Plasmopara viticola: medie
- Uncinula necator: medie
Menţinător:
I.N.C.D.B.H. Ştefăneşti – Argeş
Caracterizarea agrobiologică și tehnologică:
Vigoarea de creştere este mare.
Coeficienţii de fertilitate:
- Absolut: 1,30 – 1,40
- Relativ: 0,8 – 1,0
Indicele de productivitate:
- Absolut: 303 – 370
- Relativ: 190 – 220
Concentraţia mustului în zaharuri este de aproximativ 228 g/l, iar aciditatea totală are valori cuprinse între 3,4 – 3,6 g/l H₂SO₄.
Producţia medie pe butuc este relativ constantă, înregistrând aproximativ 3,6 kg, iar producţia la hectar este de aproximativ 16 tone.
Zonarea:
Se recomandă cultivarea în majoritatea podgoriilor din ţară.
Clona „Şarba 2 Şt.” se remarcă prin:
- Struguri şi boabe mari
- Culoare galben-auriu
- Aromă puternică și plăcută
Direcţia de producţie:
Mixt.