SAUVIGNON 111 Şt.

- Epoca de maturare: a V-a
Strugurele:
- Mărimea: medie, 150-170 g
- Forma: cilindro-conic, biaripat
- Compactitatea: compact
Bobul:
- Mărimea: medie, 1,5 g
- Forma: sferic/ovoid
- Culoarea: verde-gălbuie
- Pulpa: zemoasă
- Aroma: fără
- Seminţe: prezente
Toleranţă:
- Secetă: scăzută
- Plasmopara viticola: medie
- Uncinula necator: scăzută
Menţinător:
I.N.C.D.B.H. Ştefăneşti – Argeş
Caracterizarea agrobiologică și tehnologică:
Vigoarea de creştere este mare.
Coeficienţii de fertilitate:
- Absolut: 1,46
- Relativ: 0,90
Indicele de productivitate:
- Absolut: 200
- Relativ: 120
Concentraţia mustului în zaharuri este de 210 g/l, iar aciditatea totală variază între 3,79 – 6,0 g/l H₂SO₄.
Producţia medie pe butuc este de 4,0 kg, iar producţia medie la hectar se situează între 15 – 17 tone.
Zonarea:
Se recomandă cultivarea în majoritatea podgoriilor din ţară.
Clona „Sauvignon 111 Şt.” se remarcă prin:
- Struguri mari, uniformi ca mărime
- Bună acumulare a zaharurilor
- Potenţial maxim de acumulare a zaharurilor de 250 g/l
- Se pretează la supramaturare
Direcţia de producţie:
Vinuri de calitate superioară