Strugurele este uniaxial, rar aripat, cilindric, mic, foarte compact. Bobul este sferic, de marime mică și colorat negru intens. Capacitatea de productie este superioară, obtinându-se în medie 1,7 kg struguri pe butuc. Strugurii ajung la maturitate în 15-20 septembrie. Prezintă o vigoare mică şi o perioadă de vegetaţie scurtă (130-150 zile). Are toleranță mare la secetă şi ger; prezintă toleranţă mijlocie la mană, făinare şi putregaiul cenuşiu, datorită compactităţii boabelor pe ciorchine. Strugurii se maturează la începutul lunii Septembrie (10-15.09). Concentraţia medie de zaharuri în must este foarte ridicată, ajungând până la 220 g/l în anii cu condiţii climatice favorabile, iar aciditatea 3,8 – 4,5 g/l H2SO4 .Producţia medie de struguri nu depăşește 3,0 kg/butuc şi aproximativ 14 t/ha, în anii foarte buni. Se obţin vinuri roşii de calitate superioară.