PERLETTE 10 Şt.

- Epoca de maturare: a II-a
Strugurele:
- Mărimea: mare, 330 – 400 g
- Forma: conic, aripat
- Compactitatea: semicompact
Bobul:
- Mărimea: medie, 1,8 – 2,2 g
- Forma: sferic
- Culoarea: galbenă-verzuie
- Pulpa: crocantă
- Aroma: neutră
- Seminţe: rudimente de seminţe
Toleranţă:
- Secetă: sporită
- Plasmopara viticola: medie
- Uncinula necator: medie
Menţinător:
I.N.C.D.B.H. Ştefăneşti – Argeş
Caracterizarea agrobiologică și tehnologică:
Vigoarea de creştere este mare.
Coeficienţii de fertilitate:
- Absolut: 1,10 – 1,30
- Relativ: 0,70 – 1,00
Indicele de productivitate:
- Absolut: 350 – 400
- Relativ: 200 – 230
Concentraţia medie de zaharuri în must este foarte ridicată la supramaturare, ajungând până la 220 g/l în anii cu condiţii climatice favorabile, iar aciditatea totală variază între 2,0 – 3,0 g/l H₂SO₄.
Producţia medie de struguri este de aproximativ 4,4 kg/butuc și 19 t/ha în anii foarte buni.
Zonarea:
Se recomandă cultivarea în majoritatea podgoriilor din ţară.
Clona „Perlette 10 Şt.” se remarcă prin:
- Productivitate foarte ridicată
- Concentraţie ridicată în zaharuri
- Toleranţă ridicată la secetă
Direcţia de producţie:
Consum în stare proaspătă şi procesare, maturare timpurie.