logo
INCDBH Ștefănești - Argeș
  • Home
  • Despre noi
    • Obiect activitate
    • Istoric
    • Conducere
    • Consiliu de adminstrație
    • Comitetul director
    • Consiliul științific
    • Organigrama
  • Cercetare
    • Laboratoare de cercetare
    • Proiecte
    • Plan tematic
    • Dezvoltare
  • Produse și Servicii
  • Informații utile
    • Anunțuri
    • Evenimente
    • Acreditare INCDBH
    • Declarații de avere​
    • Resurse umane
  • Contact
Menu
  • Home
  • Despre noi
    • Obiect activitate
    • Istoric
    • Conducere
    • Consiliu de adminstrație
    • Comitetul director
    • Consiliul științific
    • Organigrama
  • Cercetare
    • Laboratoare de cercetare
    • Proiecte
    • Plan tematic
    • Dezvoltare
  • Produse și Servicii
  • Informații utile
    • Anunțuri
    • Evenimente
    • Acreditare INCDBH
    • Declarații de avere​
    • Resurse umane
  • Contact

Home » Cercetare » Laboratoare de cercetare » Laborator Oenologie

Laborator Oenologie

Laborator Oenologie

Înapoi
Direcții de cercetare
  1. Valorificarea superioară a produselor secundare din vinificație și obținerea de bioproduse:
  • Identificarea si cuantificarea compușilor polifenolici din materia vegetala (coarde), struguri, must, vin si subproduselor rezultate în procesul de vinificare
  • Extragerea și cuantificarea compușilor bioactivi din produsele secundare ale vinificației în vederea obținerii de bioproduse
  • Elaborarea metodologiei de extracție a compușilor bioactivi și utilizarea acestora în îmbogățirea produselor alimentare
  • Valorificarea subproduselor vinicole, sub forma de ingrediente funcționale, pentru fortifierea produselor alimentare, în vederea creșterii calității nutriționale și a capacității antioxidante
  1. Studiul profilului elementar al vinurilor și băuturilor alcoolice pentru identificarea practicilor frauduloase
  • Analiza senzoriala a vinurilor si produselor derivate din struguri
  • Controlul prin metode fizico-chimice a încadrării in limitele impuse de legea si normele de aplicare a legii viei si vinului
  • Investigarea profilului elementar a vinurilor in vederea diferențierii acestora în funcție de originea geografica
  • Studiul compușilor polifenolici din coarde, struguri, vin și deșeurile rezultate vinificării în vederea utilizării lor ca markeri de autenticitate și tipicitate
  • Studiul multiparametru privind tehnici analitice avansate pentru verificarea și încadrarea vinurilor și băuturilor alcoolice în normele metodologice impuse de lege
Rezultate

În domeniul oenologiei, cercetările au avut ca rezultate: optimizarea tehnologiilor de vinificație a strugurilor în funcție de proveniența lor geografică și ampelografică; îmbunătățirea tehnologiilor de limpezire, maturare, învechire, stabilizare și îmbuteliere a vinurilor; stabilirea tehnologiilor de producere a distilatelor și învechirea acestora; valorificarea superioară a produselor secundare rezultate din vinificarea strugurilor.

Principalele soiuri de vin obținute prin tehnologiile optimizate in cadrul laboratorului sunt: Fetească Regală, Feteasca Albă, Risling Italian, Sauvignon, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră, Burgund Mare.

Echipa de lucru

Drd. ing. Petronela Anca ONACHE, anca27il@yahoo.com
Ing. Tanase Andrei, andrei.tanase1990@yahoo.com

Infrastructură

https://eeris.eu/ERIF-2000-000E-1316

Complex vinificație


 
Adresă: Ștefănești, Sos. București – Pitești, nr. 37, jud. Argeș

Telefon:

+40 248 266 838
+40 248 266 808
+40 740 313 695

Complex Fitotron



Adresă: Ștefănești, str.Fitotron, nr 50, jud Argeș
Telefon:
+40 248 266 814
+40 748 183 801

Program magazin


 
Luni – vineri: 09-19
Sâmbătă: 09-17
Duminică: 09-14
Copyright © 2021 | INCDBH Ștefănești Argeș